8 Ocak 2018 Pazartesi

Kereviz Sapı Turşusu Tarifi

Merhabalar, kerevizin genelde yapraklarını kullanırdım. Saplarını değerlendirmek amaçlı ve merak ettiğimden turşusunu kurmaya karar verdim. Çok lezzetli oldular. Denemenizi tavsiye ederim.


HAZIRLANIŞI
Kerevizin sap kısımlarını yıkadım ve sirkeli suda beklettim.
Yapraklarını ayırdım, saplarını 3-4cmlik kestim.
Havucu ve salatalığı dilimledim.
Sarımsağı temizledim.
Malzemeleri karıştırdım.
Bir çay kaşığı tane karabiber koydum.
Malzemeleri kavanozlara yerleştirdim.
Kaya tuzu ile aşırı tuzlu yapmadan suyunu hazırladım.
Aralarına birkaç tane delmeden acı biber koydum.
Üzerini hazırladığım tuzlu su ile doldurdum.
2 tane limon tuzu koydum.
Üzerine kerevizin yapraklarını yerleştirdim.
Kapağını kapattım.

Not: 1 ay sonra yemeğe hazır olacaktır.
Not: Yaparken pancar sapı turşusundan esinlendim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)