Merhaba arkadaşlar.
Hepimizin ortak bildiğimiz, yaptığımız tatlımız. Ben yinede kısa olsa da tarifini paylaşıyorum. Bu sefer eşimin tatlısı ile selam vermek istedim. Sevgiler!
MALZEMELER
- 1 kilo bal kabağı (Büyük parçalar halinde kesiniz.
- 1 kilo şeker
- 1 su bardağı ceviz (Klasik su bardağı)
HAZIRLANIŞI
- Kabakları yıkayıp borcama yerleştiriniz.
- Üzerine eşit şekilde şekeri serpiniz.
- Yarım çay bardağı kadar (ince belli çay bardağı) su ilave edip orta dereceli fırında pişiriniz. (Fazla su koymayınız. Kabak epey sulanıyor.)
- Suyu koyulaşıncaya kadar kontrol ederek kabakları eritmeden pişiriniz.
- Üzerleri hafif kızarırsa nazikçe kabakları altüst yapınız.
- Bu şekilde pişirdiğinizde kabaklarınız küçülmüyor.
- Kabaklar kendi suyunu bıraksa da kabak parçaları büyük kalıyor.
- Soğuduğu zaman servis tabağına alıp üzerine ceviz serpiniz.
Not: Az şekerli seviyorsanız şekerini biraz daha azaltabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)