11 Kasım 2018 Pazar

Çerkes Kabağı Tatlısı Tarifi


Merhaba arkadaşlar.
Hepimizin ortak bildiğimiz, yaptığımız tatlımız. Ben yinede kısa olsa da tarifini paylaşıyorum. Bu sefer eşimin tatlısı ile selam vermek istedim. Sevgiler!


MALZEMELER

  • 1 kilo bal kabağı (Büyük parçalar halinde kesiniz.
  • 1 kilo şeker
  • 1 su bardağı ceviz (Klasik su bardağı)


HAZIRLANIŞI

  • Kabakları yıkayıp borcama yerleştiriniz.
  • Üzerine eşit şekilde şekeri serpiniz.
  • Yarım çay bardağı kadar (ince belli çay bardağı) su ilave edip orta dereceli fırında pişiriniz. (Fazla su koymayınız. Kabak epey sulanıyor.)
  • Suyu koyulaşıncaya kadar kontrol ederek kabakları eritmeden pişiriniz.
  • Üzerleri hafif kızarırsa nazikçe kabakları altüst yapınız.
  • Bu şekilde pişirdiğinizde kabaklarınız küçülmüyor.
  • Kabaklar kendi suyunu bıraksa da kabak parçaları büyük kalıyor.
  • Soğuduğu zaman servis tabağına alıp üzerine ceviz serpiniz.


Not: Az şekerli seviyorsanız şekerini biraz daha azaltabilirsiniz

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)