Merhabalar :)
Bugün size Muğla'nın meşhur Muğla Halkası'nın tarifini vermek istiyorum. Çocukluğumda vazgeçemediğimiz annemin davul fırında pişirdiği ama asla annem gibi beceremesen de artık yapabiliyorum sayılır.
Çocukluğumuzda Hıdırellez’de muhakkak her evde hazırlanırdı. Büyük sinilerde fırınlara gönderilip pişirilirdi. Şimdi ise evlerde yapılıyor. Ben kendi yaptığım Muğla Halkasının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Evde çocuklarım ve çevremde arkadaşlarımın beğendikleri çok pratik ve besleyici bir tariftir. Annemde benim yaptığımı artık çok beğeniyor.
MALZEMELER
- 1 bardak şeker
- 1 bardak yağ
- 3 yumurta
- 1 bardak yoğurt (ılık - kaymaklı yoğurtta kullanabilirsiniz.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
- Yoğurma kabına şeker,yumurta,yoğurt,sıvı yağını koyup güzelce karıştırınız.
- Üzerine bir su bardağı unu ilave ediniz.
- Kabartma tozlarını una karıştırınız.
- Biraz daha un ilave edin hamuru yoğurun.
Dikkat: Pastanın hamurunu hazırlarken dikkat edeceğiniz nokta hamur gayet yumuşak olacak (elinize yapışacak) unu az geldi diye üzerine un ilave etmeye kalkmayınız.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra ellerinizi yıkayınız.
- Küçük bir kaba biraz yağ koyunuz önce ellerini yağlayınız.
- Hamurdan yumurtadan biraz büyük parça alınız.
- Elinizde yuvarlayıp şekil veriniz.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklar ile diziniz sık koymayınız.
- Pastalar bir birine girer.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Mükemmel bir lezzet on numara beş yıldız 👌
YanıtlaSil