8 Kasım 2018 Perşembe

Karnabahar Mantısı Tarifi

MALZEMELER

  • 200 gram karnabahar (buharda pişiriniz)
  • 1-2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 gram yağlı kıyma
  • Tuz ve istediğiniz baharatlar
  • Tereyağı, pul biber veya salça (üzeri için)


HAZIRLANIŞI

  • Karnabaharları fazla küçültmeden lokmalık parçalara ayırınız. (Ben çocuklar yesin diye biraz daha küçülttüm.)
  • Karnabaharları servis tabağına alınız
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayınız
  • Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdiriniz
  • Kıymayı çelik tencereye alınız,üzerine tuz ve baharatları ekleyip kendi yağı ile kısık ateşte kapağını kapatıp buharda pişiriniz.
  • Hazırladığınız karnabaharın üzerine dökünüz
  • Tereyağında ister pul biber ister salçayı biraz pişirip üzerine gezdiriniz

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)