- 200 gram karnabahar (buharda pişiriniz)
- 1-2 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 200 gram yağlı kıyma
- Tuz ve istediğiniz baharatlar
- Tereyağı, pul biber veya salça (üzeri için)
HAZIRLANIŞI
- Karnabaharları fazla küçültmeden lokmalık parçalara ayırınız. (Ben çocuklar yesin diye biraz daha küçülttüm.)
- Karnabaharları servis tabağına alınız
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayınız
- Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdiriniz
- Kıymayı çelik tencereye alınız,üzerine tuz ve baharatları ekleyip kendi yağı ile kısık ateşte kapağını kapatıp buharda pişiriniz.
- Hazırladığınız karnabaharın üzerine dökünüz
- Tereyağında ister pul biber ister salçayı biraz pişirip üzerine gezdiriniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)