- Biberleri dolma yapıp derin dondurucuya koyuyorum. Kişi sayısına göre hazırlıyorum. Tencereye yan yatırıp üzerine biraz su ilave edip pişiriyorum. Tadında ve görüntüsünde hiçbir şey olmuyor. Yeşil biberleri birer santim kalınlıklta doğrayıp menemende kahvaltıda kullanıyorum. Buzu çözülmeden ihtiyacım kadarını alıp direk yemeğin içine koyuyorum.
- Dolmalık biberleri yıkayıp gölgede bezin üzerine seriyorum. Kendi halinde suyunu çekip buruşuyorlar. Çekirdeklerini temizleyip poşetlere koyuyorum. Fazla yer kaplamıyorlar. İçi hazırlayıp biberleri suyun altında buzunu çözüp oyalanmadan doldurup pişiriyorum.
- Biberleri zar şeklinde doprayıp, omlet yaparken, yemeklerde kullanıyorum. Buzu çözülmeden ihtiyacım kadarını alıp gerisini tekrar derin dondurucuya koyuyorum.
- Biberleri közleyip ister kahvaltıda, salata olarak, isterseniz peynirli sararak hazırlayabilirsiniz.
- Kışın çok pratik oluyor. Çalışanların elinin altında hazır bulunuyor.
Afiyetle tüketebilmek dileği ile...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)