21 Şubat 2018 Çarşamba

Bilgece Kızartılmış Kıymalı Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?


Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere" Kıymalı Karnabahar Köftesi (Mücveri)" tarifi vermek istiyorum. Çocukluğumuzda annemin bize karnabaharı sevdirmek için sık sık yaptığı bu tarifi ben de şimdi evde çocuklarıma hazırlıyorum. Benim ve eşimin severek yediğimiz bu sağlıklı sebzeyi, karnabaharı çocuklarımız hiç sevmiyor. Kokusuna bile tahammülleri bile yok. :) Ama ben onlara bir şekilde karnabahar olduğunu hissettirmeden yediriyorum. Tabii ki bu her zaman mümkün olmuyor :) Benim evde beğenerek yapmış olduğum bu tarifi sizler ile aşağıda paylaştım. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdi tarifimize geçelim. Sevgiler!
MALZEMELER 
  • 1 adet buharda pişirilmiş küçük karnabahar (İki çorba kasesi kadar)
  • 10 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 demet ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 demet ince ince kıyılmış dereotu
  • 4-5 tane ince ince kıyılmış taze soğan
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 baş küçük küçük doğranmış sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet zar şeklinde doğranmış büyük kırmızı kapya biber
  • 100 gram kıyma
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı sumak
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon

Kızartmak için: Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
  • Karnabaharları temizleyip parçalara ayırınız ve güzelce yıkayınız.
  • Çelik tencerenin içine koyunuz.
  • Tencerenin kapağını kapatınız.
  • Buharda pişen karnabaharların fazla suyunu süzünüz.
  • Patates ezici ile güzelce eziniz.
  • Karıştırma kabına alınız.
  • Hazırladığınız bütün malzemeleri koyup güzelce yoğurunuz.
  • Sıvı yağı iyice kızdırınız.
  • Malzemelerden kaşık ile veya elinizi hafif ıslatıp köfte şeklini verip dikkatlice yağın içine koyunuz.
  • Önlü arkalı kızartıp havlu kağıt serilmiş servis tabağında fazla yağını aldırınız.
  • Sıcak/soğuk nasıl arzu ederseniz servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)