28 Şubat 2018 Çarşamba

Keçiboynuzu Unlu Kayısılı Kurabiye Tarifi


Merhabalar. Keçiboynuzu ununu ilk defa deniyorum. Ben çok sevdim ve de tadını beğendim.İçinde pudra şekeri var. Keçi boynuzu ununu biraz daha fazlalaştırıp şekerini daha az miktarda kullanabilirsiniz. Ben fazla şekerli sevmiyorum ilaç kullandığım için de çok şekerli geliyor.Siz tatlı seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz. İçine koyduğum kayısı ile şekeri bana göre birbirini dengeliyor.


MALZEMELER
125 gr tereyağı(yumuşak)
1 çay bardağı süt kaymağı
1çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı keçiboynuzu unu(tepeleme)
5 çorba kaşığı organik buğday unu
Kurabiyenin iç malzemesi
Yarım çay bardağı parçalanmış ceviz
6 adet kayısı suda ıslat biraz yumuşasın rondodan geçiriniz hafif diri kasın

HAZIRLANIŞI

Tereyağı oda sıcaklığında yumuşasın
Yoğurma kabına malzemeleri koyunuz(az gelirse biraz daha un ilave ediniz)
güzelce yoğurunuz fazla katı olmasın
9 tane ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız
Eliniz ile açın içine kayısı ve ceviz koyup kapatınız
Eliniz ile yuvarlayıp tepsiye yerleştiriniz.
150 derece fırında pişiriniz.

Not: Kurabiyenin rengi keçiboynuzu unundan kaynaklanıyor.

Ilıdığı zaman üzerine pudra şekeri serpiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)