5 Şubat 2018 Pazartesi

Pirinçli Karışık Pırasa Yemeği Tarifi

Merhaba arkadaşlar, eşimin pazardan aldığı pırasalar fazla gelince yeşil kısımlarını börekte kullanmıştım. Beyaz kısımlarını bozulmadan doğrayıp dondurucuya koydum. Ben bu işlemi her zaman yapıyorum. Dondurucu müsaitse 5-6 poşet birden koyuyorum. Bazı arkadaşlar haşlıyormuş. Haşlamaya hiç gerek yok. Ben orta kalınlıktaki pırasaları doğrayıp suyu iyice süzülünce poşetleyip havasını aldırıp dondurucuya koyuyorum. Pişirirken buzu çözülmeden tencereye koyuyorum. Buzu buharda çözülüyor. Hazır olunca çok pratik oluyor. Mutfak dağılmıyor, evde keskin pırasa kokusu olmuyor. Tavsiye ederim. Bizim evde çocuklar önceliğim bu şekilde çok seviyorlar. Ben her türlüsünü severim. Ekmek yemediğim için bu şekilde benim için de çok iyi oluyor. Çelik tencereye önce zeytinyağını koydum.


HAZIRLANIŞI
✔1 adet orta boy soğanı doğradım.
✔1 adet havucu doğradım.
✔1 adet orta boy patates doğradım.
✔1 kase derin dondurucudan biber çıkardım.
✔Tencereye buzu çözülmeden pırasaları koydum.
✔Üzerine doğradığım malzemeleri koydum.
✔kaşık biber salçası ve bir bardak kadar evde hazırladığım domatesli sostan koydum.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)