11 Şubat 2018 Pazar

Sadeyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Siz bulgur hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama ben çok seviyorum. Evde çok sık olarak sebzeli pilav pişiririm. Denemenizi tavsiye ederim.


HAZIRLANIŞI
2 bardak pilavlık bulguru yıkayıp kenarda bekletiniz.
Tencereye sade yağ koyunuz.
2 adet soğanı piyazlık doğrayınız.
4 diş sarımsağı çok ince doğrayınız.
Biberleri doğrayınız (ben derin dondurucudan çıkardım)
Soğanları, biberleri ve sarımsağı beraber kısık ateşte soteleyiniz.
Küçük kavanoz domates sosu koyunuz.
Bulguru ilave edip karıştırınız.
Tuzu ve baharatlarını (kişniş, kimyon, karabiber, zencefil, zerdeçal, pulbiber) koyunuz.
Üzerini örtünceye kadar su koyunuz.
Ocağın altını kısıp ağır ateşte pişmeye bırakınız.
Pilavınız piştikten sonra en son kuru nane koyup karıştırınız.
Demlenmeye bırakınız.

Not: Yemeklerinizde öğütülmüş kişniş kullanmayı ihmal etmeyiniz. Vücutta biriken ağır metallerin atılmasına yardımcı oluyormuş. Doktor tavsiyesi.

Not: Hamilelerin dikkatli kullanmaları tavsiye ediliyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)