Siz bulgur hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama ben çok seviyorum. Evde çok sık olarak sebzeli pilav pişiririm. Denemenizi tavsiye ederim.
HAZIRLANIŞI
♨2 bardak pilavlık bulguru yıkayıp kenarda bekletiniz.
♨Tencereye sade yağ koyunuz.
♨2 adet soğanı piyazlık doğrayınız.
♨4 diş sarımsağı çok ince doğrayınız.
♨Biberleri doğrayınız (ben derin dondurucudan çıkardım)
♨Soğanları, biberleri ve sarımsağı beraber kısık ateşte soteleyiniz.
♨Küçük kavanoz domates sosu koyunuz.
♨Bulguru ilave edip karıştırınız.
♨Tuzu ve baharatlarını (kişniş, kimyon, karabiber, zencefil, zerdeçal, pulbiber) koyunuz.
♨Üzerini örtünceye kadar su koyunuz.
♨Ocağın altını kısıp ağır ateşte pişmeye bırakınız.
♨Pilavınız piştikten sonra en son kuru nane koyup karıştırınız.
♨Demlenmeye bırakınız.
Not: Yemeklerinizde öğütülmüş kişniş kullanmayı ihmal etmeyiniz. Vücutta biriken ağır metallerin atılmasına yardımcı oluyormuş. Doktor tavsiyesi.
Not: Hamilelerin dikkatli kullanmaları tavsiye ediliyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)