Merhabalar,
Ege ve Akdeniz'de yetiştirilen börülce Ege bölgesinde daha çok yaygındır. Muğla ve çevresinde en çok iri taneli beyaz börülce tercih edilir. Birde karnıkara (yeşil) börülce vardır. Börülce Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında sıkça pazarlarda bulunur. Ben Eylül'de iç börülceyi saklama poşetlerine koyup kışın salata, göceli tarhananın içinde ve de kızım çok sevdiği için zeytin yağlı olarak pişiriyorum. 5-6 ay hiç bir şey olmuyor.
Bugün sizlere vereceğim tarifte çay saatleriniz için hazırlayabileceğiniz hemen hemen herkesin çok beğendiği bu salatayı denemenizi tavsiye ederim. Diyet yaparken de 1 kase yemeniz yeterli geliyor.
2 su bardağı beyaz iç börülce (klasik su bardağı, haşlanmış)
1 su bardağı makarna (Haşlanmış)
2 adet orta boy havuç (Buharda pişiriniz.)
1-2 adet orta boy patates (Buharda pişiriniz.)
2-3 adet közlenmiş biber
1 küçük kase kornişon turşu (Havuç patates biber ve kornişon turşuyu zar şeklinde doğrayınız.)
Yarım demet dere otu (İnce ince kıyınız.)
4-5 tane taze soğan (İnce ince kıyınız.)
1 çay bardağı ay çekirdeği
Limon - tuz - zeytin yağı - pul biber (Damak zevkinize göre ayarlayınız.)
Hazırladığınız bütün malzemeleri karıştırma kabına koyunuz.
Üzerine sosunu ayarlayıp nazikçe karıştırınız.
Buzdolabında bir saat dinlendiriniz.
Kaselere koyup soğuk olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Not: Bu salatayı kuru börülce ile de hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)