18 Şubat 2018 Pazar

Taze İç Börülceli Makarnalı Salata Nasıl Yapılır? (Muğla)


Merhabalar,
Ege ve Akdeniz'de yetiştirilen börülce Ege bölgesinde daha çok yaygındır. Muğla ve çevresinde en çok iri taneli beyaz börülce tercih edilir. Birde karnıkara (yeşil) börülce vardır. Börülce Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında sıkça pazarlarda bulunur. Ben Eylül'de iç börülceyi saklama poşetlerine koyup kışın salata, göceli tarhananın içinde ve de kızım çok sevdiği için zeytin yağlı olarak pişiriyorum. 5-6 ay hiç bir şey olmuyor.

Bugün sizlere vereceğim tarifte çay saatleriniz için hazırlayabileceğiniz hemen hemen herkesin çok beğendiği bu salatayı denemenizi tavsiye ederim. Diyet yaparken de 1 kase yemeniz yeterli geliyor.
MALZEMELER ve HAZIRLANIŞI
2 su bardağı beyaz iç börülce (klasik su bardağı, haşlanmış)
1 su bardağı makarna (Haşlanmış)
2 adet orta boy havuç (Buharda pişiriniz.)
1-2 adet orta boy patates (Buharda pişiriniz.)
2-3 adet közlenmiş biber
1 küçük kase kornişon turşu (Havuç patates biber ve kornişon turşuyu zar şeklinde doğrayınız.)
Yarım demet dere otu (İnce ince kıyınız.)
4-5 tane taze soğan (İnce ince kıyınız.)
1 çay bardağı ay çekirdeği
Limon - tuz - zeytin yağı - pul biber (Damak zevkinize göre ayarlayınız.)
Hazırladığınız bütün malzemeleri karıştırma kabına koyunuz.
Üzerine sosunu ayarlayıp nazikçe karıştırınız.
Buzdolabında bir saat dinlendiriniz.
Kaselere koyup soğuk olarak servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Not: Bu salatayı kuru börülce ile de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)