MALZEMELER
2 su bardağı çiğ olarak rondodan geçirilmiş karnabahar
Yarım su bardağı kısırlık haşlanmış bulgur
1 orta boy rendelenmiş havuç
2 adet kuru yemeklik doğranmış soğan
3 adet ince ince doğranmış taze soğan
1 su bardağı parçalanmış ceviz
2 çorba kaşığı salça
İnce doğranmış bir demet maydanoz
Göbek kısmı ince ince doğranmış marul
İstediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz
Tuz ve limon suyu
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları kısık ateşte zeytinyağında pişiriniz.
2 çorba kaşığı salçayı koyup 1-2dk. yağın içinde pişiriniz.
Karıştırma kabının içerisine rondodan geçirdiğiniz karnabahar ve haşlanmış bulguru koyup soğanı da ilave edip tuz ve baharatlarını da koyup güzelce yoğurunuz.
Ceviz, marul, maydanoz ve taze soğanı koyup güzelce karıştırınız.
Limon suyu gezdiriniz.
Tuzunu ve yağını kontrol edip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)