Adının pasta olması dışında pasta ile uzaktan yakından alakası yoktur. Mısır unundan yapılır. Su, tuz, mısır unuyla yapılan kenarlarına Abaza Peyniri yerleştirilen ortasına bırbılçıkalı yumurta, tereyağlı testi peyniri veya Kıymalı yumurta ile yenen yanında da bırbılçıkalı yoğurt veya ayran ile servis yapılır. Eliniz ile yenen muhteşem lezzettir. Abazalar tarafından çok sevilir ve sık sık yapılır.Abaza yemeklerinin yanında tüketilir.
MALZEMELER
10 su bardağı su (klasik su bardağı)
5 su bardağı sarı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Çerkes peyniri
100-150 gram kıyma
1 orta boy kuru soğan
5 yumurta
istediğiniz baharatlar
4-5 kaşık tereyağ
Kıymalı Yumurtanın Malzemeleri
200gr. kıyma
1 orta boy kuru soğan
4 adet yumurta
İstediğiniz baharatlar
Tereyağ
Kıymalı Yumurtanın Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayınız.
Tencereye tereyağını koyunuz.
Isındığı zaman üzerine kıyma ve soğanı ilave ediniz.
Güzelce kavurunuz.Baharatlar ve tuzu ilave edip güzelce karıştırınız.
Üzerine yumurtalarını kırıp kıyma ile karıştırıp piştiği zaman abıstanın ortasına boşaltınız.
Sıcak olarak yanında ayran ile servis yapınız.
HAZIRLANIŞI
Önce mısır ununu eleyiniz.
Tencereye 10 su bardağı su koyunuz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyu kaynatınız.
Su kaynadıktan sonra üzerine mısır ununu yavaş yavaş ilave edip bir yandan da karıştırınız.
Unun tamamını koyduktan sonra çırpma teli ile güzelce karıştırınız.
Önce mısır ununu eleyiniz.
Tencereye 10 su bardağı su koyunuz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyu kaynatınız.
Su kaynadıktan sonra üzerine mısır ununu yavaş yavaş ilave edip bir yandan da karıştırınız.
Unun tamamını koyduktan sonra çırpma teli ile güzelce karıştırınız.
İçerisinde hiç pütürlük kalmasın.
Ocağın ateşini biraz azaltınız. Devamlı karıştırınız.
Pasta koyulaşınca tahta kaşığı suya ıslatıp alt üst yapıp her yerinin karışmasını sağlayınız. Bu işleme bir müddet devam ediniz, pasta güzelce pişsin.
En son ocağın ateşini iyice azaltın, pastanın üzerini ıslak tahta kaşık yardımı ile düzeltin.Üzerinin kurumaması için 20 dakika bu şekide pişirin.
Düz büyük bir servis tabağını alıp pastayı tencereden ters çevirip boşaltınız.
Boşalttığınız pastasının ortasını ıslak tahta kaşık ile havuz şeklinde açınız.
Kenarlarına Çerkes peynirinden dilimler alıp süsleyiniz
Afiyet olsun...
Pasta koyulaşınca tahta kaşığı suya ıslatıp alt üst yapıp her yerinin karışmasını sağlayınız. Bu işleme bir müddet devam ediniz, pasta güzelce pişsin.
En son ocağın ateşini iyice azaltın, pastanın üzerini ıslak tahta kaşık yardımı ile düzeltin.Üzerinin kurumaması için 20 dakika bu şekide pişirin.
Düz büyük bir servis tabağını alıp pastayı tencereden ters çevirip boşaltınız.
Boşalttığınız pastasının ortasını ıslak tahta kaşık ile havuz şeklinde açınız.
Kenarlarına Çerkes peynirinden dilimler alıp süsleyiniz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)