22 Şubat 2018 Perşembe

Milföy Mantısı Tarifi


Merhabalar 
     Televizyonda görüpte tadını hep merak ettiğim milföy mantısını evdekilerde çok beğendiler. Yapımı çok pratik özellikle yufka açmasını bilmeyenler ve  yeni evlenenler için tam bir kurtarıcı. Mutfakta yıllarca çıkmayanlar içinde çok pratik bir tarif. İçini hazırlayıp hızlı şekilde mantıları kapatıp fırınlıyorsunuz. Yoğurdunuzu hazırlayıp üzerine pulbiberli yağı gezdirdiniz mi tamam. Çocuklarda çok beğendiler evdekilerede değişik bir lezzet oldu. Denemenizi tavsiye ederim. 


MALZEMELER
1 paket milföy(Buzu Çözülmüş)
100 gram kıyma
Küçük soğan(rendenin kalın tarafı ile rendeliyin)
Karabiber, Kimyon, Tuz, Pulbiber (yarım çay kaşığı)
2-3 diş sarımsak
2 çorba kasesi süzme yoğurt
 Sos için 2-3 kaşık tereyağ, Pulbiber



HAZIRLANIŞI

Kıyma (Çiğden) Soğan ve baharatları bir kaba koyup güzelce yoğurunuz.
Milföylerin bir karesini dokuz eşit parçaya kesiniz. 
Eliniz ile uçlarının hafif çekiştirerek kıymalı içten koyup mantı şeklini veriniz.
Fırın Tepsisine yerleştiriniz.
Üzeri kızarıncaya kadar orta derecede pişiriniz. 
Sarımsaklı süzme yoğurdunu hazırlayınız.
Pişirdiğiniz mantıları sıcak olarak tabaklara paylaştırınız.
Üzerine tereyağlı pulbiber hazırlayıp dökünüz.
Sıcak olarak servis yapınız.
1 paket milföyden 1 büyük fırın tepsisi çıkıyor.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)