26 Şubat 2018 Pazartesi

Fincanda Kek Tarifi

Merhabalar, bugün size hemen hemen her evde yapılan Klasik Kakaolu Kek Tarifi vereceğim. Fincanda Kek Tarifi elektrikler kesildiği zaman tam kurtarıcınız oluyor...

Çocuklar kek istediği zaman bu tarifi ilk kez teknemizde denemiştim. Çocuklar çok sevmişti. Buharda piştiği için içi yumuşacık sünger gibi oluyor. İster fincanda isterseniz de tabağa boşaltarakta servis yapabilirsiniz. Sadece dikkat edeceğiniz nokta fincanlara yarıya kadar kek hamurundan koyuyoruz. Fazla doldurmuyoruz. Fazla kabarıp fincandan taşıyor. Hoş görünmüyor. İster kahve fincanı (Klasik Türk Kahve Fincanı) isterseniz nescafe fincanı istediğiniz boyda porselen fincan kullanabilirsiniz.

Eğer kek hamurunuz artarsa porselen çorba kasesine koyup bu şekilde de pişirebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. Şimdi sırada tarifimiz var.




MALZEMELER 

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker (klasik su bardağı)
1,5 su bardağı sulu yoğurt 
Yarım su bardağı sıvı yağ
12-13 çorba kaşığı kepekli un (Tepeleme)
2 çorba kaşığı kakao (Ülker-Silme)
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat 



HAZIRLANIŞI

Yumurta ve Şekeri krema kıvamına gelinceye kadar güzelce çırpınız.
Sulu yoğurt, sıvı yağ, kakao, koyup güzelce karıştırınız.
12-13 çorba kaşığı kepekli unun üzerine kabartma tozunu koyunuz.
Güzelce çırpınız.
Kek hamurunuz fazla katı olmasın
Fincanların içini hafif yağlayınız. (Sıvı yağ)
Kek hamurlarından fincanların yarısına kadar koyunuz. (Fazla doldurmayınız Fincandan taşıyor. )
Tencerenin içine fincanları yerleştiriniz.
Yarısına kadar su koyunuz.
Kaynamaya başladığında ocağın altını iyice kısınız.
Tencerenin kapağını kapatınız.
İlk 20 dakika hiç açmayınız. (Kekinizi kürdan ile kontrol ediniz. )
Ocağın altını kapatınız. 5 dakika içinde beklesin.
Tencerenin kapağını açınız. (Cam kapakta biriken su damlacıklarını kekin üzerine damlatmamaya dikkat ediniz.)
Soğumasını bekleyiniz.



Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)