20 Şubat 2018 Salı

Taze Bakla Kavurması Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere Taze Bakla Kavurması'nın tarifini vermek istiyorum. Ben ve çocuklarım pek sıcak bakmıyoruz ama eşim çok seviyor. Eşimin almış olduğu baklaları ortak yiyebileceğimiz bu şekilde pişirmeye karar verdim. Yoğurt eşliğinde hafif bir zeytin yağlı sebze yemeği. Denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER
1 kilo bakla (Temizleyiniz - Yemeklik Doğrayıp Düdüklüde Haşlayınız)
2 kırmızı ve yeşil biber (Zar şeklinde doğrayınız)
4 orta boy soğan (Yemeklik doğrayınız)
2 baş taze sarımsak (İnce ince doğrayınız)
Tuz, kara biber, pul biber, kimyon (Damak zevkinize göre ayarlayınız)
Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı


HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları kısık ateşte yakmadan kavurunuz. (Soğanı biraz bol olursa daha lezzetli oluyor.)
Malzemeler iyice yumuşadığından emin olunuz.
Baklaları süzdükten sonra fazla suyunu elinizle sıkınız.
Pişen malzemenin üzerine ilave ediniz. 
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırınız.
Kısık ateşte 25-30dk. daha ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)