22 Şubat 2018 Perşembe

Şeftali Soslu Kupta Tatlı Tarifi


Merhabalar,
Yazdan hazırladığım şeftalilerle kış aylarında ara sıra değişiklik olsun diye şeftali soslu tatlıda kullanıyorum. Tadında ve görüntüsünde hiçbir değişiklik olmuyor. Kullanırken dışarıda bekletmeyiniz. Üzerine su koyup buzunun çözülmesini bekleyiniz. Şeker ve nişastayı ilave edip pişiriniz. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
5 bardak soğuk süt
1 bardak köftelik bulgur
1 bardak şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket damla sakızlı vanilya

NOT: Bardak ölçülerini aynı bardakla yapınız. Ben klasik su bardağı kullandım.

Şeftali Sosu'nun Malzemeleri;
2 adet şeftali
Yarım bardak şeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI
Süt, köftelik bulgur, şeker ve yumurtayı tencereye koyup çırpıcı ile devamlı karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişiriniz.
Üzerine tereyağını ve damla sakızlı vanilyayı ilave edip 2-3dk. daha karıştırarak pişiriniz.
Hazırladığınız tatlıyı kuplara paylaştırınız.
Hazırladığınız şeftali sosunu tatlının üzerine paylaştırınız.
Ilıdığı zaman buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletiniz.
Tatlınız soğuduğu zaman servis yapınız.

Şeftali Sosu'nun Hazırlanışı;
Şeftalilerin kabuklarını soyunuz.
Yarım bardak şeker ilave ediniz.
1 bardak su ilave ediniz.
Malzemeleri tencereye koyunuz.
Şeftaliler yumuşayıncaya kadar 5dk. pişiriniz.
Üzerine suda erittiğiniz nişastaları ilave edip 1-2dk. daha pişiriniz.
İlk sıcaklığı gidinceye kadar devamlı karıştırınız.
Kuplara şeftali sosunu paylaştırınız.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)