6 Şubat 2018 Salı

Tavas (Davaz) Turşusu Nasıl Yapılır? -Denizli-

MALZEMELER

  • 2 kase acı biber
  • 1 baş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Sirke
  • Tuz



HAZIRLANIŞI

  • Biberlerin çekirdeklerini ve sap kısımlarını temizleyiniz.
  • Parçalara ayırınız.
  • Derin bir kasenin içerisine koyunuz.
  • Üzerine kaynar su ekleyiniz.
  • Biberler yumuşayıncaya kadar bu şekilde bekletiniz.
  • Biberler yumuşadıktan sonra ezilmiş sarımsak, sirke, limon, tuz ve zeytinyağını ilave edip damak tadınıza göre ayarlayınız.
  • Soğuk olarak servis yapınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)