18 Şubat 2018 Pazar

Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?


Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere vereceğim tarifte etli yaprak sarması var. Genelde bilinen bu tarifi mutfağa yeni girenler için fikir amaçlı paylaşmak istedim. :)
MALZEMELER

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Salamura veya taze yaprak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı karışık salça
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tuz
  • 1 demet maydanoz


HAZIRLANIŞI

  • Yapraklar salamura ise 2-3 dakika sıcak suda bekletin. 
  • Yapraklarınız taze ise sıcak suda haşlayınız 


Not: Benim gibi taze topladığınız asma yapraklarını sıcak suya batırıp soğuduğunda derin dondurucuya koyarsanız buzu çözülünce hemen kullanabilirsiniz. Çeşmenin altına tutmanız yeterli,
5 dakika bekletin buzu hemen çözülüyor


  • Soğanları mümkün olduğu kadar ince doğrayınız. 
  • Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, salçayı, sıvı yağı, tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış bir demet maydanozu geniş bir kap içerisinde iyice karıştırınız. 
  • Daha sonra bu karışımı yaprakların ortalarına yerleştirerek sarınız. 
  • Sardığınız yaprakları tencereye 2-3 sıra halinde diziniz. 
  • Üst üste yığmayınız. 
  • Üzerine kaynamış su ilave ediniz. 
  • Su sarmaların üzerini geçmesin. 
  • Kaynayınca ocağın altını kısınız. 
  • Kısık ateşte ara sıra kontrol edip suyunu çekene kadar pişiriniz. 
  • Kapağını hemen açmayın biraz demlensin.
  • Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)