Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere vereceğim tarifte etli yaprak sarması var. Genelde bilinen bu tarifi mutfağa yeni girenler için fikir amaçlı paylaşmak istedim. :)
MALZEMELER
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- Salamura veya taze yaprak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı karışık salça
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz
- 1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
- Yapraklar salamura ise 2-3 dakika sıcak suda bekletin.
- Yapraklarınız taze ise sıcak suda haşlayınız
Not: Benim gibi taze topladığınız asma yapraklarını sıcak suya batırıp soğuduğunda derin dondurucuya koyarsanız buzu çözülünce hemen kullanabilirsiniz. Çeşmenin altına tutmanız yeterli,
5 dakika bekletin buzu hemen çözülüyor
- Soğanları mümkün olduğu kadar ince doğrayınız.
- Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, salçayı, sıvı yağı, tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış bir demet maydanozu geniş bir kap içerisinde iyice karıştırınız.
- Daha sonra bu karışımı yaprakların ortalarına yerleştirerek sarınız.
- Sardığınız yaprakları tencereye 2-3 sıra halinde diziniz.
- Üst üste yığmayınız.
- Üzerine kaynamış su ilave ediniz.
- Su sarmaların üzerini geçmesin.
- Kaynayınca ocağın altını kısınız.
- Kısık ateşte ara sıra kontrol edip suyunu çekene kadar pişiriniz.
- Kapağını hemen açmayın biraz demlensin.
- Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)