29 Eylül 2018 Cumartesi

Pirinçli Semizotu Yemeği Tarifi


Merhabalar, bizim için yaz aylarının vazgeçilmezi olan semizotunu mevsimi geçmeden bir kez daha taze taze yemek istedik. Bu bol vitaminli ve sağlıklı semizotunu salata olarak damak tadınıza uymuyor ise bir de tarifini verdiğim gibi zeytinyağlı, yoğurt eşliğinde deneyiniz. Harika oluyor. Muğlalı olup da bunu sarımsaklı yoğurtsuz yemek bize hiç yakışmaz. ☺ Sevgilerle.

MALZEMELER


  • 1 demet semizotu
  • 2 orta boy küp küp doğranmış domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sarımsaklı süzme yoğurt

HAZIRLANIŞI


  • Semizotunu yıkayınız.
  • Sirkeli suda semizotunun tamamen temizlenmesi için yarım saat bekletiniz. 
  • Semizotlarını sirkeli sudan süzünüz ve yemeklik doğrayınız.
  • Tencereye sıvı yağ ilave edip yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz. (Ben çiğden koyuyorum.)
  • Sırasıyla domatesleri, istediğiniz gibi doğradığınız biberleri ve semizotunu koyunuz.
  • En üstüne pirinçleri ilave ediniz.
  • Semizotu kendi suyunu saldığı için suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriniz.

Not: Arzuya göre ılıdığı zaman sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)