12 Eylül 2018 Çarşamba

Peynirli Krep Nasıl Yapılır?


MALZEMELER

  • 1 su bardağı buğday unu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı lor peynir
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Pişirmek için sıvı yağ




Not: Peynir tuzlu olduğu için ayrıca tuz kullanmadım.

HAZIRLANIŞI

  • Un, kabartma tozu ve sütü güzelce çırpınız ve pürüzsüz olmasına dikkat ediniz.
  • Peynir ve maydanozu ilave edip güzelce karıştırınız.

Not: Hazırladığınız krep hamuru çok yoğun olursa biraz daha süt ilave edip inceltebilirsiniz.

  • Tavaya çok az sıvı yağ koyunuz.
  • Fırça ile her tarafını yağlayınız.
  • İyice ısınmasını sağlayınız.
  • Bir kepçe malzemeden boşaltıp önlü arkalı pişiriniz.
  • Krep hamuru bitinceye kadar bu işlemi tekrar ediniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)