MALZEMELER
- 1 su bardağı buğday unu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı lor peynir
- Yarım paket kabartma tozu
- 10 dal ince kıyılmış maydanoz
- Pişirmek için sıvı yağ
Not: Peynir tuzlu olduğu için ayrıca tuz kullanmadım.
HAZIRLANIŞI
- Un, kabartma tozu ve sütü güzelce çırpınız ve pürüzsüz olmasına dikkat ediniz.
- Peynir ve maydanozu ilave edip güzelce karıştırınız.
Not: Hazırladığınız krep hamuru çok yoğun olursa biraz daha süt ilave edip inceltebilirsiniz.
- Tavaya çok az sıvı yağ koyunuz.
- Fırça ile her tarafını yağlayınız.
- İyice ısınmasını sağlayınız.
- Bir kepçe malzemeden boşaltıp önlü arkalı pişiriniz.
- Krep hamuru bitinceye kadar bu işlemi tekrar ediniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)