Hafta sonu sevdiklerinize hazırlamak isterseniz çok pratik olan bu böreği kaydetmenizi tavsiye ederim. Klasikleşmiş böreklerden sıkıldıysanız buyurun tarife. :)
MALZEMELER
2 su bardağı ezilmiş haş haş
1 paket hazır yufka1su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 fincan toz şeker
HAZIRLANIŞI
Süt ve toz şekerderin bir kapta şeker eriyene kadar karıştırınız.
Sıvı yağ, haşhaş ezmesi bu karışıma ilave edilerek tahin kıvamına getirilir.
Yapılan karışımdan böreklerin üzerine sürmek için iki çay bardağı ayırınız.
Yufka paketinden çıkan yufkalara hazırlanan karışım güzel bir şekilde sürülür.
Yufkalar bıçak yardımıyla dört eşit parçaya kesilir.
Elde edilen üçgen parçalar kenardan başlayarak içe doğru rulo yapılır.
Daha sonra ucundan kıvrılarak gül şekli verilir.
Bu işlem tüm yufkalara uygulanır.
Hazırlanan börekler tepsiye yerleştirilir.
Daha sonra kaseye ayrılan karışım bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede otuz dakika pişirilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)