27 Ocak 2018 Cumartesi

Unsuz Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek Tarifi

Size çok güzel bir fikrim var. İçinizde belki bilenler vardır. Bana göre tuzlu fasulyeli kek!
Tadı harika... Bizden tam not aldı, özellikle benden. :) Evdekiler sevse de, içerisinde bir şeyler eksik ise özellikle tat paylaşmıyorum. Bir dahaki sefere diyoruz.


Kahvaltıda, çaysaatlerimizde, ekmeksiz asla diye söylenenlere, okulda çocuklarınız için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Benim kahvaltı hazırlarken bir anki merakımla ortaya çıktı. Mesela maydanozu unutmuşum. Siz içerisine farklı malzemelerlede deneyebilirsiniz. İçinizden abartıyor diyebilirsiniz. Evet gerçekten abartmadan söylüyorum; çok güzel oldu. Büyük kare borcamda pişirdim. Bana düşen payımı kızım ve ben bitiremedik. Fazla geldi. İki dilim yanındakilerle gayet doyurucuydu. Kahvaltı sofrasında rahatlıkla yeter. Fazla uzattım... :) Yarım için çocuklarınıza hazırlayabilirsiniz.

Not: Ben dört kişilik hazırladım. Kare borcam kullandım. Size yumurta sayısı fazla gelebilir. Kişi başına iki adet yumurta olarak hesapladım.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı orta yağlı peynir (ben kavanoza hazırladığım peynirden kullandım)
  • 8 adet küçüklü, büyüklü doğal yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı bırbılcıka
  • Baharatlar ( karabiber, kimyon, çörekotu, pulbiber)
  • Tuz koymadım bırbılcıka yeterince tuzlu
HAZIRLANIŞI
  • Fasulyeleri çatal ile gelişi güzel eziniz.
  • Üzerine yumurtaları kırınız.
  • Baharatları, karbonatı, çörek otunu ve bırbılcıkayıda ekleyiniz.
  • Peyniri koyup güzelce karıştırınız.
  • Kare borcamı güzelce yağlayınız.
  • Malzemeyi içine boşaltınız.
  • Fırını kek ayarına getirip ağır ateşte pişiriniz.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra veya ılıdığı zaman servis yapınız.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)