13 Ocak 2018 Cumartesi

Bir Fincan Çay İle İçinizi Isıtacak Muzlu Kek Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Hafta sonu çay saatleriniz için veya çocuklar için güzel sağlıklı evi mis gibi kek kokusu sarsın istemez misiniz? Şeker yerine dut kurusunu denemenizi tavsiye ederim. Hazırlaması on dakika. Bence soğuk yağmurlu havada çayın yanında kimse hayır demez. Şimdiden iyi tatiller. Mutlu hafta sonları dilerim.


MALZEMELER
✔1 bardak şeker (klasik su bardağı)
✔1 bardak ev yoğurdu (klasik su bardağı)
✔3 adet iyice olgunlaşmış yerli muz
✔1 paket kabartma tozu
✔1 çay kaşığı karbonat
✔1 paket vanilya
✔Yarım bardak sıvı yağ
✔3 adet doğal yumurta
✔4 servis kaşığı dolusu un (Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu)
✔Üzeri için susam

HAZIRLANIŞI
✔Derin kasenin içinde yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpınız.
✔Üzerine yoğurt, kabartma tozlarını, vanilya, sıvı yağ, çatal ile ezdiğiniz muzları koyup blender ile krema kıvamında oluncaya kadar çırpınız.
✔3 servis kaşığı buğday unu koyup çırpma teli ile karıştırmaya devam ediniz.
✔En son kaşığı kontrollü koyunuz.

Not: Unun çeşidine göre yoğunluğu değişiyor.

✔Kare borcamı yağlayınız kek hamurunu içine boşaltınız.
✔Üzerine susam serpiniz.
✔Önceden ısıttığınız fırında orta derecede pişiriniz.

Not: Normalde şeker kullanmadığımız için bize göre tadı güzeldi. Siz isterseniz yarım bardak daha şeker ilave edebilirsiniz.

Not: Şeker yerine dut kurusunu öğütüp kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)