25 Ocak 2018 Perşembe

Muzlu Pancarlı Kek

Günaydınn! Mutlu sabahlar!
Bizim evdekiler keki çok seviyor. Çocuklar istedikçe yaparım. Bu gün muz ve pancarı karıştırdım, biraz portakal kabuğu ve tarçın çok güzel lezzet verdi. Ben genetiği ile oynanmamış un kullandım. Siz istediğinizi kullanabilirsiniz. Kullandığım un biraz daha yoğun oluyor. Beyaz una göre çok lezzetli. Şeker yerine dut kurusu veya hurma kullanabilirsiniz. Sağlıcakla kalınız. Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum. :)


MALZEMELER
3 adet iyice olgunlaşmış muz
1 adet orta boy pancar
Yarım su bardağı ceviz
4 adet doğal yumurta
1,5 bardak şeker ( dut kurusuda kullanabilirsiniz) klasik su bardağı
1,5 bardak ev yoğurtdu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım bardak sıvı yağ
Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu

HAZIRLANIŞI

Pancarın kabuğunu soyup parçalara ayırınız.
Muzlarıda soyunuz
Ceviz içi ile pancarı ve muzu rondodan geçiriniz.
Derin bir kaba boşaltınız.
Un hariç bütün malzemeyi karışımın içine ilave ediniz.
İki üç dakika blender ile iyice karıştırınız.
Elinize çırpma telini alınız.
İlk üç servis kaşığı un koyup çırpınız.

NOT: Kullandığınız unun çeşidine göre yoğunluğuna değişiyor.

Çok sıvı olursa biraz daha ilave edersiniz.
Kare borcanın sadece altını yağlayınız.
alzemeyi içine boşaltınız. ??Orta derecede pişiriniz.
Soğuduğu zaman dilimleyip servis yapınız.

AFİYET OLSUN

DİKKAT: Malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat ediniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)