MALZEMELER
1,5 bardak ılık süt
1 bardak şeker
3 adet yumurta
Yeteri kadar ata tohumu buğday unu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 küçük rendelenmiş pancar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ıspanak püresi
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtayı krema kıvamında oluncaya kadar çırpınız.
Üzerine sıvıyağ, ılık süt ve vanilya koyup karıştırınız.
1 bardak una kabartma tozlarını karıştırınız.
Hazırladığınız karışımın üzerine unu koyunuz.
Azar azar ekleyerek çok katı olmayan bir kek hamuru elde ediniz.
Kek hamurunu 4 eşit parçaya ayırınız.
1-Yeşil kısım için ıspanak püresi ile karıştırınız.
2-Kırmızı kısım için küçük pancarı rendeleyiniz ve bir çay kaşığı tarçın koyup karıştırınız.
3-Bir çorba kaşığı kakao ile karıştırınız.
4-Sade olan çok sıvı gelirse bir kaşık un ilave edebilirsiniz.
Yuvarlak büyük boy tepside pişiriniz. (Ben kare borcamda pişirdim.)
İlk önce sade olanı, ikinci olarak yeşili, üçüncü olarak pancarlı olanı ve dördüncü olarak kakaolu hamurdan biraz biraz döküp görsellik verdim. Siz istediğiniz şekilde dökebilirsiniz.
180 derecede pişirdim siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız.
Soğuduğu zaman servis yapınız.
Denemenizi tavsiye ederim :)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)