MALZEMELER
Tencerede az su ile haşlanmış 1 su bardağı balkabağı
1 su bardağı şeker
Yarım bardak hindistan cevizi
Yarım paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı ezilmiş ceviz
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
Üzerini süslemek için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Balkabaklarının fazla suyunu süzünüz.
Karıştırma kabına alınız.
Çatal ile eziniz.
Bisküvileri fazla ezmeden eliniz ile parçalayınız.
Diğer malzemeleri üzerine koyunuz.
Malzemeniz çok yumuşak olursa biraz daha hindistan cevizi ekleyiniz.
Eliniz ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp eliniz ile yuvarlayınız.
Hindistan cevizine bulayınız.
Buzdolabında üzerini örtmeden koyunuz.
Toplar biraz kurusun ve sertleşsin.
Hazırlayıp 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Artan topların üzerini streç film ile örtünüz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)