HAZIRLANIŞI
1 çay bardağı ince köftelik bulguru üzerine kaynar su dökerek demleyiniz.
Ilıdığında içine tuz ve baharatlarını ilave ediniz. (Pul biber, toz biber, kimyon, isot, sumak, karabiber, kişniş, zencefil, köri) Siz istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
1 orta boy soğanı çok ince doğrayınız.
1 kaşık karışık salça
Malzemeleri bulgurun üzerine koyunuz özleşene kadar güzelce yoğurunuz.
10 dal maydanozu, 3 adet taze soğanı, 3adet taze sarımsağı çok ince kıyınız.
Bulgura karıştırınız.
4 çorba kaşığı tereyağını tavaya koyunuz. Üzerine iki adet yumurta kırınız. Kısık ateşte pişiriniz.
Bulgurun üzerine ilave ediniz.
Narince karıştırınız.
Ilıdığında tekrar güzelce karıştırınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)