Merhaba arkadaşlar. Çocuklarınızın beslenme çantalarına rahatlıkla hazırlayabileceğiniz çok pratik börek tadında kek tarifi ile karşınızdayım. Pırasaları buharda pişirirseniz pırasa kokusu olmuyor. Çiğden de çok lezzetli oluyor. Okul ortamı için buharda pişirmenizi tavsiye ederim.
Eşimin pazardan aldığı pırasa gözüme fazla geldi. Normalde pırasanın tamamını kullanıyordum, yeşil yapraklarını biraz daha fazla lif alabilmek için iki katına çıkardım. Beyaz kısımlarını ziyan etmeden dondurucuya koydum. Kendiniz için hazırlayacaksanız bakliyat unu kullanmanızı tavsiye ederim. İnsülin, diyabet, kilo vb. sorunlarınız varsa unlu gıdalardan ve bakliyat unlarından uzak durunuz. Bakliyattan hazırlanan unlar masum gibi görünse de un haline geldiği için glisemik indeksi yüksek oluyor. Çocukların ve bizim beslenmemiz aynı değil. Çocukların sağlık sorunları yok ise rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
2 çorba kasesi kadar pırasa(yeşil kısımlarını çok ince doğrayınız)
4 adet doğal yumurta
1 su bardağı ev yoğurtdu (klasik su bardağı)
1,5 çay bardağı zeytin yağı (ince belli çay bardağı)
4 çay bardağı mısır unu (ata tohumu ile hazırlanmış un)
1çay kaşığı karbonat (üzerine bir kaç damla limon sıkınız)
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Karabiber, kimyon, pulbiber
HAZIRLANIŞI
İsterseniz pırasaları buharda pişiripte hazırlayabilirsiniz. Ben çiğden hazırladım.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, karbonatı, kabartma tozunu, tuz ve baharatlarını koyup güzelce çırpınız.
Üzerine dört çay bardağı mısır unu koyup güzelce karıştırınız.
Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur hazırlayınız.
En son ince doğradığınız pırasaları ilave edip güzelce karıştırınız.
Kare borcam tepsiyi yağlayınız.
Hazırladığınız hamuru borcam tepsiye boşaltınız.
Orta derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Ilık olarak servis yapınız
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)