2 çorba kasesi haşlanmış et (parçalara ayırınız.)
2 litre et suyu
2 kaşık tereyağ
Terbiyesi için malzemeler;
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
Baharatlar
Tuz
Sosu için malzemeler;
1 çay bardağı sirke (ince belli çay bardağı)
2-3 tane sarımsak
Tuz
HAZIRLANIŞI
Çorba tenceresine et suyu koyulur, üzerine hazırlanan etler ilave edilir.
2 çorba kaşığı tereyağ ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Terbiyesinin hazırlanışı;
Yumurta ve limon suyu güzelce çırpılır.
Un, yoğurt, baharatlar ve tuz ilave edilip güzelce çırpılmaya devam edilir.
Çorbanın kesilmemesi için kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe terbiyenin içine koyulur.
Hazırladığınız terbiye çorbaya ilave edilir ve bir yandan da karıştırılır.
Tuzu kontrol edilir.
Ocağın altı biraz kısılır, pişmeye bırakılır.
Ezilmiş sarımsak ve sirke ile sos hazırlanır...<--- haz="" p="" rlan="" sosun="">
--->
Çorba pişirildikten sonra çorba kasesine servis yapılır.
Üzerine hazırlanılan sarımsaklı sostan bir kaşık koyulur.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)