Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte Pilav Eşliğinde Kızarmış Et var. Çocuklara kırmızı eti yediremediğim için bu şekilde denedim. Çok beğendiler. Yapımı çok pratik olan bu tarifi mutfağa yeni girenler de kolaylıkla deneyebilirler.
Haşladığınız kemikli etin suyu ile pilav yapabilirsiniz. Artan kemikli etin suyu ile çorba yapabilirsiniz. Yanında salata ile akşam menüsü olarak düşünebilirsiniz.
MALZEMELER
- Et
- Baharatlar
- Tereyağ
HAZIRLANIŞI
- Eti düdüklü tencerede haşlayınız.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzünüz.
- Suyu süzülen etleri parçalara ayırınız.
- Tavaya bir miktar tereyağ koyunuz.
- Etlerin üzerine istediğiniz baharatlardan döküp (tuz karabiber kimyon pul biber vb. )
- Etleri yakmadan kızartınız.
- Pilavın üzerine sıcak olarak servis yapınız.
- Et suyuyla pilavı pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)