29 Ocak 2018 Pazartesi

Acılı Ezme Tarifi

Merhabalar,
Şu ana kadar acılı ezmeyi hep dışarıda yediğim için evde denemek kısmet olmadı. Bugün yemek sitelerini dolaşırken Figen Karavaş'ın instagram hesabında acılı ezmenin tarifini buldum. Eşimde çok sevdiği için denemek istedim. Eşim ve çocuklarım beğendikten sonra sizlerle paylaşmak istedim.

NOT: Bu harika tarifi denememi sağlayan Figen Karavaş'a teşekkür ederim. Figen Karavaş'ın diğer harika tariflerini denediğimde sizlerle paylaşacağım. Görüşmek üzere :)

Figen Karavaş'ın instagram hesabı: @figenkaravas


MALZEMELER
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates (Ben yazdan hazırladığım domates sosumu kullandım.)
2 diş sarımsak
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
Yarım demet taze nane (Ben kuru nane kullandım.)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Soğan, biber, nane, maydanoz ve dereotunu rondodan geçiriniz.
Süzgüde suyunu süzünüz.
Ben konserve domates sosunu kullandım. Siz isterseniz rondodan geçiriniz veya küçük küçük bıçakla kesiniz.
Tüm malzemeleri karıştırınız.
Üzerine biber salçasını, tuz (Salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım.), diğer baharatları, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyiniz.
Servis tabağına alınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)