22 Ocak 2018 Pazartesi

Böbrek Tadında Kek Tarifi

Merhabalar,
Bugün sizlere çok güzel börek tadında tarifim var. Her zamanki gibi hazırlaması çok pratik. Çay saatleri ve kahvaltı için çok uygun kaydetmenizi tavsiye ederim. Sağlıcakla kalınız. Beğenilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.


MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çorba kasesi yoğurt (1,5 klasik su bardağı)
1 çorba kasesi lor peynir (1,5 klasik su bardağı)
2 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğrayınız.)
1 su bardağı sıvı yağ (klasik su bardağı)
Yarım demet dereotu ve maydanoz (ince ince kıyınız.)
Yarım demet taze soğan (ince ince doğrayınız.)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı beyaz un
Aldığı kadar mısır unu

Baharatlar
1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, tuz (Damak tadınıza göre ayarlayınız.)

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına önce sıvı yağ ve yumurtayı koyup çırpınız.
Peynir hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına ilave ediniz.
Güzelce karıştırınız.
Kek hamurundan biraz katı olacak şekilde hamur elde edin. (Mısır unu çok dağıldığı için özellikle bir su bardağı beyaz unu ilave ediniz.)
En son peyniri ilave edip fazla ezmeden hamuru karıştırınız.
Dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayınız.
Hazırladığınız hamuru tepsiye boşaltınız.
Elinizi hafif yağlayıp hamurun üzerini düzeltiniz.
Orta derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Ilıdığı zaman dilimleyip servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)