MALZEMELER
1 kilo sırık börülce
2 çorba kasesi süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz - pul biber - nane
HAZIRLANIŞI
Börülceleri temizleyip yemeklik doğrayınız.
Düdüklüde veya tencerede haşlayınız.
Suyunu süzünüz.
Soğuduğu zaman fazla suyunu eliniz ile sıkınız.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayınız.
(Bilmeyenler İçin; HAZIRLANIŞI: Yoğurdunuzu normal su ile pürüzsüz oluncaya kadar kıvamını ayarlayıp çırpınız. Ezdiğiniz sarımsakları içine koyup güzelce karıştırınız.)
Hazırladığınız börülceyi sarımsaklı yoğurdun içine koyup, güzelce karıştırınız.
Servis kasesine alıp üzerini süsleyiniz.
Soğuk servis yapınız.
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)