7 Ocak 2018 Pazar

Kahvaltılık Sağlıklı Zerdaçallı Poğaçalarım

Merhabalar, bugün kahvaltıyı kardeşimde yapmıştık. Kahvaltı için çok pratik poğaçalar hazırlamıştım. Kahvaltılık sağlıklı poğaçalarımı hazırlarken her evde rahatlıkla bulunabilen malzemeleri kullandım. Kahvaltı sofrasında poğaçalarım beğenilince sizinle paylaşmak istedim.
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
4 adet yumurta (Üzerine sürmek için bir tanesinin sarısını ayırınız.)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı silme tuz, zencefil ve zerdaçal
Çavdar ve buğday unu
1 su bardağı yeşil ve kırmızı kapya biber (Zar şeklinde doğrayınız.)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış zeytin (Küçülterek doğrayınız.)
1 su bardağı beyaz peynir (Ben evde kendi hazırladığım beyaz peynirimi kullandım ve zar şeklinde doğradım.)
1 çay bardağı ay çekirdeği

Üzeri için;
Çörek otu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, zencefil ve zerdaçalı koyup güzelce karıştırınız.
Üzerine bir bardak çavdar ve buğday unu koyup kabartma tozlarını ilave edip yoğurunuz.
Hamurunuz sıvı olursa kaşık ile azar azar buğday unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediniz
Diğer malzemeleri (Kapya biberler, ceviz, zeytin, ay çekirdeği ve peynir) hamura ilave edip tekrar yoğurunuz.
Eliniz ile yuvarlaklar hazırlayıp yağlanmış tepsiye diziniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriniz.
180 derecelik fırında (Siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız.) altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.

NOT: Poğaçalarımı ata tohumu ile hazırladığım için diğer poğaçalar gibi puf puf değil biraz daha yoğun, dolgun ve beyaz un ile hazırlanan poğaçalara göre daha sağlıklı ve besleyici oluyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)