MALZEMELER
1 küçük karnabaharYarım çay bardağı zeytin yağı (salçayı kavurmak için)
1 çay bardağı kadar zeytin yağı (üzerine çiğ olarak gezdirmek)
1 demet maydanoz (ince ince doğrayınız.)
Yarım demet dereotu (ince ince doğrayınız.)
5 tane taze soğan (ince ince doğrayınız.)
Yarım demet taze nane (ince ince doğrayınız.)
Marulun orta kısmı
1 orta boy havuç (Rendeleyiniz.)
Taze salatalık veya turşusu (zar şeklinde doğra)
İstediğiniz baharatlar (Ben karabiber, pulbiber ve kimyon koydum)
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
NOT; Kullandığım el yapımı salça tuzlu olduğu için tuz koymadım.
HAZIRLANIŞI:
Karnabaharları küçük parçalar halinde ayırınız.Rondoda püre haline getiriniz.
Yarım çay bardağı zeytin yağı ile 2-3 çorba kaşığı salçayı biraz kavurunuz.
Üzerine karnabaharları ilave edip birkaç dakika birbirine güzelce yediriniz.
Sonra baharatları ilave ediniz.
Kaseyi boşaltınız.
Kenarda soğumasını bekleyiniz.
İnce ince doğradığınız bütün yeşillikleri ve cevizi karnabaharın üzerine koyunuz.
Rendelediğiniz havuç ve salatalığı karnabaharın üzerine ilave edip bir çay bardağı kadar çiğ zeytin yağını da üzerine gezdiriniz.
Damak tadınıza göre limon suyu veya nar ekşisi ekleyip kısırı güzelce karıştırınız.
Servis yapınız.
Sağlıklı kısırlarımız hazır ^_^
NOT: Sağlıklı beslenmeyi sevenler için bir öneridir
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)