Ben bugün denemek amaçlı pişirdim. Sizlere fikir olsun diye paylaşıyorum. İçinizde belki bu şekilde hazırlayanlar vardır. Sevgiler.
HAZIRLANIŞI
✔Temizlenmiş hamsiyi yıkayınız.
✔Suyu süzülünce biraz tuz ekip bekletiniz.
✔Buzdolabı poşetine biraz mısır unu koyunuz.
✔Balıkların bir bölümünü içine koyup her yerini mısır ununa bulayınız.
✔Pastada kullandığımız pişirme kağıdını düz bir yere seriniz.
✔Balıkları pişireceğimiz tavanın genişliğinde fazla ununu silkeleyip yerleştiriniz.
✔Üzerine bir çorba kaşığı kadar yağ gezdiriniz
✔Pişirme kağıdından eşit bir şekilde balığın üzerine koyunuz.
✔Pişirme kağıtlarını dikkatlice içe doğru kıvırınız.
✔Balık hiç bir şekilde hava almasın.
✔Döküm tavayı ısıtınız.
✔Hazırladığınız balığı içine dikkatlice koyunuz.
✔Kenarlarını fazla kalın kıvırmayınız.
✔Önlü arkalı pişiriniz.
✔Kenarını hafif kesip balığın pişmesini kontrol edebilirsiniz.
✔Pişen balıkları servis tabağına alınız.
✔Tabakların kirlenmesinden rahatsız oluyorsanız en üstünü açıp o şekilde servis yapabilirsiniz.
Not: Balık pişerken etraf hiç kirlenmiyor. Birde pişen balığın o ağır kokusundan eser yok.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)