2 litre tavuk suyu
1 çorba kasesi didiklenmiş tavuk eti
Yarım su bardağı pirinç (klasik su bardağı)
Tuz
Terbiyesi için malzemeler;
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
Baharatlar
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kaynamakta olan tavuk suyunu içine pirinçleri ilave ediniz.
Pirinçlerin pişmesine yakın hazırlamış olduğunuz tavukları ve tuzu ekleyiniz.
Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbanın üzerine boşaltınız, bir yandan da karıştırınız.
Çorbanız koyu olursa biraz kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız.
Terbiyesinin hazırlanışı;
Yumurta ve limon suyu güzelce çırpılır.
Un, yoğurt, baharatlar ve tuz ilave edilip güzelce çırpılmaya devam edilir.
Çorbanın kesilmemesi için kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe terbiyenin içine koyulur.
Hazırladığınız terbiye çorbaya ilave edilir ve bir yandan da karıştırılır.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)