İyi akşamlar arkadaşlar. Misafirler için hazırladığım un helvam. Çocukluğumuzda büyüklerimizin çok sık yaptığı helva. Ben biraz değiştirdim. :) Deneyecek olursanız umarım beğenirsiniz. Sevgiler.
MALZEMELER
2 su bardağı buğday unu (ata tohumu ile hazırlanan)
1 servis kaşığı sade yağ
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Keçi boynuzu pekmezi
HAZIRLANIŞI
✔Un ve yağı yakmadan kısık ateşte kavurunuz.
✔Soğuması için kenarda bekletiniz.
✔Kavurduğunuz unun üzerine yavaş yavaş pekmez koyup kıvam alıncaya kadar yoğurunuz.
✔Helva kıvamını alınca kalıplar yerleştirip buzdolabına koydum.
✔Ertesi gün çıkartıp servis yaptım.
Not: Kanserojen hâle dönüşmemesi için ekmez kaynatılaraktan yapıldığından tekrar yüksek ısıya maruz bırakmadım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)