12 Ocak 2018 Cuma
Bilgece Ayvalı Kış Türlüsü
Merhaba arkadaşlar, bugün akşam için hazırladığım sağlıklı pratik bir yemek ile karşınızdayım. Yemeklerde ayvayı denediniz mi bilmiyorum ama yoğurtlu salatalarda harika oluyor. Şimdide akşam yemeğimin içinde. Biz severek yedik denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
✔1 su bardağı taze barbunya (derin dondurucudan çıkardım. Siz kurusunu biraz haşlayıp önden pişirip diğer malzemeleri sonra ilave edip pişirebilirsiniz)
✔1 su bardağı bezelye ( derin donducudan)
✔1 orta boy patates
✔1 orta boy ayva
✔1 orta boy kuru soğan
✔Yazdan hazırladığım biberli, domatesli sos (şart değil salçada kullanabilirsiniz)
✔1 adet orta boy havuç
✔Zeytinyağ
✔Tuz ve baharatlar
HAZIRLANIŞI
✔Çelik tencereye yağı koyunuz.
✔Soğanları jülyen doğrayınız.
✔Üzerine sosu ilave ediniz.
✔Patates ve ayvayı eşit büyüklükte doğrayınız ( çocuklar patates mi ayvamı derken yedirebiliyorsunuz)
✔Havucu halka şeklinde soyunuz.
✔Bezelyeyi ve baharatlarını ekleyiniz (Zencefil, tane karabiber-yemeğin rengi değişmiyor lezzet veriyor, kimyon, kişniş baharatları fazla abartmayın yemeğin tadını bastırmasın)
✔Orta derecede yarım bardak su koyup pişiriniz. Yüksek ateşte pişirmeyiniz.
✔En son kaya tuzu koyup yemeği karıştırıp altını kapatınız (tuzun içindeki faydalı maddelerin kaynama sırasında yok olmaması için en son atıyorum)
✔Yemeğimi ben kısık ateşte fazla su koymadan pişiriyorum. Siz sulu seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz.
Not: Ben ekmek yemediğimden benim için böyle daha iyi oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)