9 Temmuz 2018 Pazartesi

Yumurtalı Patates Kavurması Tarifi


MALZEMELER
5 adet orta boy patates
4 yumurta
Karabiber, pulbiber, kimyon, kişniş ve tuz
Yarım su bardağı sıvıyağ




HAZIRLANIŞI
Patatesleri zar şeklinde doğrayınız.
Teflon tencereye sıvıyağ koyunuz.
Ocağın altını açınız.
Sıvıyağını iyice ısıtınız.
Hazırladığınız patatesleri ilk olarak yağın içine boşaltınız.
Üzerine tuzu ilave ediniz.


Patatesler kızardığı zaman alt-üst yaparak kızartınız. (Normal kızartma gibi yağlı olmuyor.)
Sık sık karıştırarak kızarıncaya kadar bu işleme devam ediniz.
Üzerine baharatlarını koyunuz ve karıştırınız.
Yumurtaları bir kaseye kırıp hafif karıştırınız.
Kızaran patateslerin üzerine yumurtaları ekleyiniz.
Biraz pişince karıştırınız.


Alt-üst yapıp kapağını kapatınız.
Sıcak olarak isterseniz kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde cacık ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)