18 Temmuz 2018 Çarşamba

Bilgece Mercimekli Pankek Nasıl Yapılır?

Merhabalar, beslenmeyi değiştirdiğimde unsuz yiyecekler yapma gayretindeydim. Denemelerimden bir gün, mercimekli pankekler yapmaya karar vermiştim. Çünkü mercimek tok tutma özelliğiyle iyi bir seçenekti benim için. Ama atladığım bir şey vardı: mercimek unu ve haşlanmış mercimek apayrı şeylermiş... Tecrübeyle bunu da öğrenmiştim. Bu mercimekli pankeklerde birkaç berbat pişirme denemesi sonrası biraz mısır unu ilave ederek bu karşınızda olan nefis pankekler ortaya çıktı. :)

Kardeşim de iki yıldır "ekmek niyetine" mantığıyla bu tarifi fazladan hazırlayarak buzdolabında saklıyor ve tüketiyor. Denemenizi tavsiye ederim. :)

MALZEMELER
6 çorba kaşığı organik mısır unu
1 kepçe süt
2 su bardağı haşlanmış mercimek
8 adet köy yumurtası
1 tatlı kaşığı silme istediğiniz baharatlar
1 çay kaşığı silme karbonat

Not: Karbonat yerine bir paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI
Malzemeyi güzelce çırpınız.
Sıvı olursa üzerine biraz daha un ilave edebilisiniz.

Dikkat: Kek hamuru gibi, krepten koyu kıvam olmalı.

Tavaya çok az sıvı yağ koyup önlü arkalı pişiriniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)