5 Temmuz 2018 Perşembe

Asma Yapraklı Pirinç Pilavı


Merhabalar,
Asma yaprağında yüksek miktarda kalsiyum bulunmakta. Doktorlar özellikle çocukların kemik gelişiminde ve menepoza girmiş kadınlara asma yaprağını tavsiye etmekteler. Ben de, bahçeden topladığım asma yapraklarını pilav olarak değerlendirdim. :)


MALZEMELER
1 demet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 kaşık biber salçası
1 bardak pirinç
Baharatlar
Tuz
Zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Bir demet asma yaprağını gelişi güzel doğrayınız.
1 adet soğanı yemeklik doğrayınız.
Tencereye zeytinyağını koyunuz. Soğanları ilave ediniz. ✔️1 kaşık salça koyunuz.
2 adet domatesi zar şeklinde doğrayınuz.
Yarım demet çok ince madanozu ve dereotunu doğrayınuz.
Asma yaprakları ile koyup kapağını kapatınız. Oacağın altını kısınız.
Asma yaprakları suyunu salıp rengi değişince üzerine bir bardak pirinci ilave ediniz. Baharatlarını ve tuzunu koyunuz.
Kapağını tekrar kapatıp pirincin pişmesini bekleyiniz
Kontrol ediniz, pişmezse çok az su ilave ediniz. ✔️En son kuru nane serpip karıştırınız. Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)