Merhaba arkadaşlar, bulgur pilavını nasıl seversiniz? Ben her haliyle seviyorum. Tekneye gelmeden önce nohutları haşlayıp konserve şeklinde hazırlamıştım. Çok rahat oluyor. Tavsiye ederim. Bugün soğanlı, zerdeçallı, nohutlu bulgur pilavı pişirdim. Tadı harika oldu. Fotoğraf çekimi biraz aceleye geldi. Buradaki ışıklar yetersiz geldi. Denemenizi tavsiye ederim. :)
MALZEMELER
4 çay bardağı pilavlık bulgur
1 subardağı haşlanmış nohut
1 orta boy jülyen doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber, kimyon
2 çorba kaşığı sadeyağ
Kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
Bulgurları yıkayıp kenarda bekletiniz.
Tencereye sadeyağ koyunuz.
Soğanları kısık ateşte soteleyiniz.
Tenceredeki soğanları kenara çekiniz.
Zerdeçalı koyup üzerine karabiberi serpip 1-2dk. karıştırınız.
Not: Zerdeçalın içindeki etken maddelerin orta çıkabilmesi için karabiberle biraz pişirmemiz gerekiyor.
Üzerine bulguru, kimyonu ve tuzu ekleyiniz.
Üzerini örtünceye kadar su koyunuz.
Kaynamaya başladıktan sonra nohutları ilave edip ocağın altını kısınız.
Suyu çekinceye kadar bu şekilde pişiriniz.
1-2 sefer karıştırıp kapağını kapatınız.
Ardından demlenmeye bırakınız.
Not: Ortalama dinlenme süresi 15-20 dakika sürer.
Servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)