Merhabalar, bugün sizlere vereceğim tarif Muğla ve çevresinde sıkça pişirilen kabak çiçeğinin kızartması. İsterseniz meze olarak isterseniz de çayın yanında tüketebilirsiniz. Hiç denemeyenler varsa denemenizi tavsiye ederim. Tadı ve görüntüsü ile göze hitap eden bir lezzettir.
MALZEMELER
- 20 adet kabak çekirdeği
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
- 1 su bardağı un
- 1 şişe soda
- 1 fiske tuz
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Kabak çiçeklerini yıkayıp fazla zedelemeden içindeki sarı tohumları çıkartınız.
- Çiçeklerin sap kısımlarındaki yeşil sivri yaprakları da kesiniz.
- Derin bir kabın içerisinde yumurta, un, tuz, soda ve suyu iyice çırpınız.
- Kıvamlı bir sos hazırlayınız.
- Suları süzülen kabak çiçeklerinin hazırladığınız sosa batırıp iyice ısınmış sıvı yağda önlü arkalı güzelce kızartınız.
- Kağıt havlunun üzerinde biraz bekleterek servis yapınız.
- Arzuya göre yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)