MALZEMELER
1 kg kırmızı biber
1 kase sarımsak
Yarım su bardağı akuska (Toz halinde, akuska: kurutulmuş kişniş tohumu)
Tuz (Kaya tuzu)
HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri temizleyip suda haşlayınız.
Suyunu süzünüz.
Buzdolabında süzgü de bir gece bekletiniz.
Suyu iyice süzülsün.
Tuzunu az koyarsanız.
Pırpılçıka kabuklu olmasını istemiyorsanız biberlerin kabuklarını eliniz ile temizleyiniz.
Robotun içine biberi ezilmiş sarımsak ve toz akuskayı koyup güzelce karıştırınız.
Kavanozlara koyup, buzdolabında saklayınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)