13 Temmuz 2018 Cuma

Pırpılçıka (Abhaza Salçası, Abhaza Tuzu, Abhaza Tuzbiberi, Bırbılçıka)

Merhabalar, kader bizleri dört bir yana savursa da damak tadımız asla değişmiyor. Her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız Türkiye´den Kap-Kabba Kafkasya´ya sevgiler.

MALZEMELER
1 kg kırmızı biber
1 kase sarımsak
Yarım su bardağı akuska (Toz halinde, akuska: kurutulmuş kişniş tohumu)
Tuz (Kaya tuzu)


HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri temizleyip suda haşlayınız.
 Suyunu süzünüz.
Buzdolabında süzgü de bir gece bekletiniz.
Suyu iyice süzülsün.
Ertesi gün bir kase sarımsağı bol tuz ile abartmadan güzelce eziniz.
Tuzunu az koyarsanız.
Pırpılçıka kabuklu olmasını istemiyorsanız biberlerin kabuklarını eliniz ile temizleyiniz.
Robotun içine biberi ezilmiş sarımsak ve toz akuskayı koyup güzelce karıştırınız.
Kavanozlara koyup, buzdolabında saklayınız.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)