Merhaba arkadaşlar, bugün karşınızda tekne koşullarında çayın yanında hazırladığım bilgece çörek otlu hamur kızartması tarifi var. Bizimkilerden tam not aldı. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
1 bardak yoğurt suyu
3 kaşık yoğurt
Birer çay bardağı ata tohumu mısır unu, buğday unu ve çavdar unu
1 çay bardağı çörek otu
Damak zevkinize göre tuz miktarını ayarlayınız.
3 adet yumurta
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırınız.
Unu kontrollü bir şekilde koyup hamuru kulak memesi yumuşaklığında ayarlayınız.
Eliniz ile yağlayıp hamura şekil veriniz.
Kızdırılmış yağda kızartınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)