28 Temmuz 2018 Cumartesi

Derin Dondurucuda Biber Nasıl Saklanır ve Nasıl Kullanılır?

Merhaba arkadaşlar, ben dolmalık biberleri yeşil olarak alıyorum. Genelde ince kabuklusunu tercih ediyorum. Gördüğünüz kalın kabuklular geç kuruyor. Çalışan anneler ve ev hanımları için aşağıdaki anlattığım gibi hazırlayıp derin dondurucuya koyarsanız sizin için gayet pratik olacaktır.

DERİN DONDURUCUDA BİBER NASIL SAKLANIR?
Biberleri önce yıkıyorum.
Kuruduktan sonra temiz bezin üzerine seriyorum.
Gölge ve hava alan bir yerde rengi değişip, kendi suyunu çekene kadar ve iyice buruşuncaya kadar bekletiyorum.

Not: İnce kabuklular daha çabuk kızarıp buruşuyor.

Başlarını kesip, çekirdeklerini çıkartıyorum.
Yıkadıktan sonra suyu iyice süzülünce, önlü arkalı çıtçıtlı poşete koyup ağzını kapatıyorum.
Sonra üstüne tarih atıyorum.
Derin dondurucuya koyuyorum.

Not: Ben 3-5 içerisinde kullanıyorum.
Not: Bu şekilde hazırlarsanız fazla yer kaplamıyor.



NASIL KULLANILIR?
Dolma içini hazırlayınız.
Biberleri çeşmenin altına tutup yıkayınız.
Bekletmeden doldurunuz.
Hemen pişiriniz.
Soğuk servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Fikir amaçlı paylaştım. Kışın çok rahat oluyor. Tavsiye ediyorum. Deneyen arkadaşlar çok memnun kaldı. Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)