Tekne için közlemelik aldığım patlıcanlar dışarıda olunca biraz biraz buruşmuşlar. Biberler vakti geldiği için kızarıp kendi halinde kurumuşlar. Dedim bunları değerlendirmek gerek, teknede de açık havada o kadar güzel gidiyor ki insanın canı ekmeği bandıra bandıra yemek istiyor. (Biz ekmeksiz tüketmekteyiz.)
Tarif için devamını okuyalım. :)
MALZEMELER
- 1 kg. patlıcan
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pulbiber
- Yeteri kadar zeytinyağı
- Kurubiber
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanlar haşlanır.
- Sarımsaklı yoğurt ile buluşturulur.
- Üzerine kısık ateşte kendi haliyle kuruyan biberler kızartılır.
- Yoğurtlamanın üzerine yerleştirilir.
- Servise hazır olan yoğurtlama soğuk servis yapılır.
- Kalan yağın içine biraz pulbiber koyulup yakmadan kızdırılır.
- Afiyetle tüketilir.
Şöyle ki biberler zıkkım gibi acı olunca biz yiyemedik, eşime yaradı. :) Deneyiniz, pişman olmayacaksınız. Sağlıcakla kalınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)