29 Temmuz 2018 Pazar

Muğla'nın Kuru Biberli Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi

Merhaba arkadaşlar, Muğlalılar, yaz-kış pek severler yoğurtlamayı. :) Üzerine de kızarmış kuru biber ve pul biberli sos, miss. :)

Tekne için közlemelik aldığım patlıcanlar dışarıda olunca biraz biraz buruşmuşlar. Biberler vakti geldiği için kızarıp kendi halinde kurumuşlar. Dedim bunları değerlendirmek gerek, teknede de açık havada o kadar güzel gidiyor ki insanın canı ekmeği bandıra bandıra yemek istiyor. (Biz ekmeksiz tüketmekteyiz.)

Tarif için devamını okuyalım. :)


MALZEMELER

  • 1 kg. patlıcan
  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Kurubiber


HAZIRLANIŞI

  • Patlıcanlar haşlanır.
  • Sarımsaklı yoğurt ile buluşturulur.
  • Üzerine kısık ateşte kendi haliyle kuruyan biberler kızartılır. 
  • Yoğurtlamanın üzerine yerleştirilir.
  • Servise hazır olan yoğurtlama soğuk servis yapılır.
  • Kalan yağın içine biraz pulbiber koyulup yakmadan kızdırılır.
  • Afiyetle tüketilir.


Şöyle ki biberler zıkkım gibi acı olunca biz yiyemedik, eşime yaradı. :) Deneyiniz, pişman olmayacaksınız. Sağlıcakla kalınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)