MALZEMELER
1 kase süzme yoğurt
1 kase haşlanmış deniz börülcesi (Tuzlu bir bitki olduğu için ayrıca tuz kullanmayınız.)
Sarımsak çok az tuz ile eziniz
8 adet közlemelik yeşil biber
Tereyağı
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Deniz börülcesini haşlayınız. Kılçıklarından temizleyiniz. Fazla suyunu eliniz ile sıkınız.
Biberleri fırında közleyiniz. Kabuklarını temizleyiniz.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayınız.
Deniz börülcesi ile karıştırınız.
Biberlerin ortasını kesiniz içlerini deniz börülcesi ile doldurunuz. Servis tabağına alınız. Servis sırasında üzerine tereyağının içinde pulbiber hazırlayıp üzerine gezdiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)