2 adet orta boy kabak (Kabakları rendeleyiniz.)
Yarım demet dereotu ve maydanoz (İnce ince doğrayınız.)
1 adet soğan (Yemeklik doğrayınız.)
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlar: Karabiber, kimyon ve pul biber (1 çay kaşığı. Damak tadınıza göre ayarlayınız.)
Kızartmak için; yeteri kadar sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız bütün malzemeleri karıştırma kabının içine koyunuz ve güzelce karıştırınız. (Çok akışkan olursa biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
Tavaya koyduğunuz yağ iyice ısındığı zaman; hazırladığınız malzemelerden birer çorba kaşığı koyunuz, üzerini düzeltiniz, önlü arkalı pişiriniz ve tüm malzemelere aynı işlemi uygulayınız.
Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)